MILANKA JANKOVIC

субота, 17. децембар 2011.


6. MEIS aplikacija školski elektronski internet dnevnik
Predviđena je samo za prosvjetne radnike (profesore, inženjere, pravnike, …) škole.
U praksi, profesor nakon održanih časova dolazi do računara radi unosa informacija o učenicima u odjeljenjsku knjigu, odnosno dnevnik, npr. prvog razreda, 1tt odjeljenja, obrazovnog programa – turistički tehničar, ili radi unosa ocjena učenicima. Odjeljenjski starješina, odnosno, predmetni profesor, se prijavljuje na način opisan silkom 1. Nakon prijave, dobija se opšti izgled MEIS aplikacije školskog elektronskog internet dnevnika, prikazan slikom 2

MEIS aplikacije elektronskog internet dnevnika
 
 
Osnovni cilj ovog projekta je pravovremeno informisanje svih grupa korisnika, poboljšanje kvaliteta informisanja i što jednostavniji uvid i to.
Projektom su obuhvaćeni gotovo svi segmenti rada u školama tj. sve ono što se svakodnevno događa u učionici i u školi. Svi događaji iz školskih učionica unose se jednostavnim putem u web aplikaciju i na taj način olakšava se pregled svakodnevnih događaja svim korisnicima.
Obezbeđena je potrebna edukacija svih korisnika kako da se ovim jednostavnim programom služe kao i svakodnevna tehnička podrška u toku kasnijeg korišćenja programa. Svi korisnici dobijaju korisničko ime i šifru sa kojima se mogu ulogovati na internet stranice www.skolskidnevnik.rs. Koristeći korisničko ime i šifru ovlašćeni korisnici moći će unositi i pregledavati podatke, zavisno od statusa koji im je dodeljen. Na taj način onemogućena je svaka zloupotreba podataka, kao i uvid u tuđe podatke.

Нема коментара:

Постави коментар